03. 02. 2015.

Zapečena teletina



Sastojci:
  • 4-6 teleća odreska 
  • sol,papar  
  • 25 dag šampinjona  
  • 2 kuhana krumpira 
  • 2 v.žulja  
  • 250 ml bešamel umaka 
  •  5 dag ribane gaude

Priprema: Vrijeme pripreme:45 min Težina:Jednostavno za (4osobe)

Teleće odreske operite i posušite,zatim ih raspolovite i začinite s soli i paprom.Šampinjone usitnite.Gljive popržite na vrućem ulju.Odreske kratko popržite s obje strane da se malo zapeku.

Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva.Krumpir(skuhani) ogulite i narežite na tanke ploške.Krumpir i odreske poslažite u slojevima u kalup za složence.

Po vrhu rasporedite ispržene šampinjone.

Preko povrća i mesa prelijte bešamel umak(kupljeni ili napravite domaći) i pospite sirom.Pecite oko 20 minuta,a prije posluživanja pospite sjeckanim začinskim biljem.


Nema komentara:

Objavi komentar