03. 02. 2015.

Sočna suhomesnata krompituša


Sastojci:
  • 1 paketkora za pitu
  • 1 kg krumpira
  • 1 jušna žlica suhog vlasca  
  • 5 dkg pancete/slanine (koristila domaće)
  • 10 dkg dimljene suhe pečenice (koristila domaće)
  • začini: Vegeta Twist
  • krumpir,
  • sol, 
  • svježe mljeveni šareni i malo crnog papra

Preljev:
  • 1 žutanjak
  • 1 kiselo vrhnje  
  • 1 jogurt 
  • šaka parmezana 
  • malo maslaca  malo ulja

Priprema:  Vrijeme pripreme:45 min  Težina:Jednostavno

Krumpir sitno naribati, u njega dodat tanko i sitno rezano ono suhomesnato, suhi vlasac te začine, dobro izmješati! Količinu začina namjerno nisam navela, najbolje da si to sami odredite po slanoći suhomesnatog i vlastitom ukusu,, ugl. što više papra tim bolje! ;))

Ako su vam kore tanje uzmite dvije pa nafilajte smjesom i zarolajte! Tako dok ne potrošite kore i smjesu!

Pleh u kojemu ćete peći krumpitušu malo podmažite uljem kuhinjskom četkicom!
Poslažite krumpitušu, te na nju rasporedite komadiće maslaca!

Pečnicu zagrijte na 180 stupnjeva i stavite ju peći, nakon 20 min izvadite te prelijte smjesom od strajabanog žutanjka, vrhnja, jogurta i parmezana!
Vratite u pečnicu te pecite još 10 do 15 min. ovisi o pečnici!
Kad je gotova, pustite ju 5 min. da odstoji,  pa ju režite i stavljate na rešetku od roštilja ili pečnice!

Ja sam danas malo zafalšala,, naime u žurbi sam zaboravila u smjesu stavit vlasac, ali zato sam ga krknula u preljev,, sve to isti vrag.

Posluživanje:

Poslužiti vruće uz hladnu salatu od svježih krastavaca i rajčica i rashlađeno pivo! ;))
Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar