14. 02. 2015.

PODVARAK





Sastojci:
  •  1 glavica kiselog kupusa 
  •  2 gl.crnog luka 
  •  1 vel.k.masti  
  •  ulje po potrebi 
  •  začini vegeta, biber ,lovorov list  po želji
  •  pileći bataci
  •  suvo meso

Priprema:

Glavicu kupusa isperem pod mlazom vode, iseckam je na krupnije rezance, prokuvam vodu i stavim kupus da provri jedno 5 minuta, kupus procetiti, za to vreme,

Iseckaj luk na sitno i propržim na kašiki masti ili ulju, dodati kiseli kupus, i na tihoj toploti dinstati 1 sat uz povremeno mešanje, ako je kupus suv dodati času vode i ulja obavezno. Kad prodje 1 sat dodati seckanu mesnatu slaninu lovor i biber i dinstati jos 1 sat,

Pilece batake sa karabatakom začinim, propržim pa kad su polu pečeni stavim u pleh a prko piletine sipam prodinstan kupus i stavim u rernu na 220 stepeni i pečem jos 1 sat.

Posluživanje

Uz kiseli kupus služiti pečen krompir, ili krompir pire.

Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar