07. 02. 2015.

Pirjani kiseli kupus


Sastojci:
  • 750 g kiselog kupusa
  • 4 žlice ulja 
  •  30 g suhe slanine 
  •  1 glavica luka  
  •  2 češnja češnjaka
  •    borovica  
  •  1 žlica kima  
  •  1Lovor sušeni 
  •  1 žlicaVegete
Priprema: Vrijeme pripreme:40 min Težina:Jednostavno

Na zagrijanom ulju popecite nasjeckanu slaninu i luk.

Dodajte kupus, borovicu, kim, lovorov list i Vegetu. Sve zajedno pirjajte dok ne omekša povremeno dolijevajući vodu.

Pred kraj umiješajte nasjeckani češnjak.

Posluživanje

Pirjani kupus poslužite uz pečene krvavice, pečenice ili češnjovke.

Savjet
Ako vam je kupus prekiseo, možete ga prethodno isprati i ocijediti ili kratko prokuhati.

Nema komentara:

Objavi komentar