02. 02. 2015.

Maroko- ko ćuftice


Sastojci:

Za ćuftice:

  • 600 g miješanog mljevenog mesa  
  • 2 češnja protisnutog češnjaka
  • ½ žličice ljute paprike mljevene 
  • 1 žličica vegete 
  • sol  
  • crni papar mljeveni 
  • 3-5 žlica vode

Priprema:

Mljevenom mesu dodati češnjak, crvenu ljutu papriku, domacu 'Vegetu', sol, papar i malo mlake vode.. sve dobro sjediniti i raditi manje kuglice (ćuftice)..

Na zagrijanom ulju blago proprziti sitno nasjeckani luk, dodati ćuftice i propeci okretanjem..

Dodati na kockice narezanu papriku, šampinjone na listice, nasjeckani celer i paleto paradajz, kukuruz šećerac, grožđice, ajvar, goveđu kocku i zaliti vodom..

Pirjati na laganoj vatri oko 30 minuta, potom
dodati preostale začine i po potrebi jos podlijati vodom da povrce ostane saftno..
Posoliti, popapriti po ukusu i dodati listice svjezeg bosiljka..
Cous-cous prilog : prema uputstvu na paketu.. ili ovako..
Prokipiti posoljenu vodu s 2 zlice ulja, preliti po cous-cousu i ostaviti pokriveno par minuta da nabubri, vilicom 'smrviti' te dodati maslac i šafran..
Servirati vruce i uzivati u mirisnom okusu cuftica i kus-kusa..

Posluživanje:

Cous-cous zrnca vole saftna jela koja brzo upije..
Cuftice u saftu su ukusne i sa rižom (basmati tip-top) .. bulgurom.. pa i tjesteninom :))

Savjet:

Za okus bliži marokanskim jelima dodajte mljeveno meso od govedine i janjetine.

Nema komentara:

Objavi komentar