03. 02. 2015.

Grah na planinarski “brzi”



Sastojci: Broj osoba:4 – 6 osobe
  •  6 žlica ulja
  •  300 g miješanog mljevenog mesa 
  •  200 g Pancete 
  •  2 para Kranjskih kobasica (330 g)
  •  350 g luka
  •  200 g šampinjona ili nekih drugih svježih gljiva
  •  1 žlicaVegete By Podravka  
  •  2 žlice Slatke paprike mljevene 
  •  1ljuti feferon 
  •  1 žličica čilija u prahu 
  •  4 žličice Koncentrata rajčica 
  •  1,2 l vode 
  •  2 limenkeSmeđeg graha konzerviranog
  •  1 vrećica Krem juhe od gljiva 
  •  sol  Crnog papra mljevenog
Priprema: Vrijeme pripreme:45 min  Težina:Srednje zahtjevno

Na zagrijanom ulju u dubljoj posudi kratko popecite mljeveno meso. Dodajte pancetu narezanu na kockice i kobasice narezane na kolutiće pa sve popecite na srednjoj vatri dok panceta ne postane prozirna.

Mesu dodajte očišćeni i sitno nasjeckani luk, oprane i na četvrtine narezane šampinjone i žlicu Vegete. Lagano popecite oko 5 minuta dok voda od šampinjona ne ispari.

Dodajte crvenu mljevenu papriku, feferon, čili u prahu, koncentrat rajčice i sve popecite još oko 1 minutu.

Zalijte s 1 l tople vode. Poklopite, pustite da zakuha, pa smanjite vatru na najslabije i kuhajte 10-15 minuta.

U međuvremenu otvorite limenke graha, ocijedite i isperite grah.

Nakon što se meso kratko prokuhalo, dodajte mu grah i kuhajte još 10 minuta.

U 200 ml hladne vode razmutite krem juhu od gljiva, pa je ulijte u grah da ga malo zgusne. Kuhajte još 5 minuta, po potrebi posolite i popaprite.
Posluživanje
Poslužite toplo uz fini domaći kruh.

Savjet:

Ako želite, u ovo jelo možete staviti svježu rajčicu i papriku narezane na kockice u trenutku kad stavljate luk i šampinjone. Umjesto mljevenog mesa možete 1-2 para svježih kobasica istisnuti iz crijeva.


Nema komentara:

Objavi komentar