20. 11. 2014.

Pita na brzaka


Sastojci:
  • 500 gr kora za pitu
  • 450 gr svježeg sira
  • 2 jajeta
  • 350 ml jogurta
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 kašike kiselog vrhnja
  • 100 ml ulja
  • 1/2 praška za pecivo
  • 2 kašike margarina za mazanje
  • malo susama
  • po ukusu soli

Priprema:

Umutiti jaja, dodati sir, prašak za pecivo, jogurt, kiselo vrhnje, ulje i vrhnje za kuhanje. Sve dobro sjediniti.
Posoliti, po ukusu. Kore za pitu, zarolane, rezati na parčad, prst debljine.
Narezane kore dodati u smjesu sa jajima i sirom, pa promiješati.
Izliti u manji pleh, premazan margarinom. Otopiti margarin za mazanje, pa premazati preko.
Posuti susamom. Peći na 200 C, oko 40 minuta.
Pečenu pitu ostaviti 5 minuta, prekrivenu, pa rezati na parčad.
Napomene: Poslužiti toplu, uz jogurt i salatu!

Nema komentara:

Objavi komentar