10. 10. 2014.

Lemon Orange Curd




































 Sastojci:
  •  limun (neprskani, bio) 
  •  1 naranča
  •  150 g šećera 
  •  65 g maslaca 
  •  2 jaja

Priprema:

Naribajte korice limuna i naranče (samo gornji, žuti odnosno narančasti sloj), a zatim iscijedite sok i filtrirajte ga kroz gusto mrežasto cjedilo.

Stavite sok, korice, šećer, malo razmućena jaja i maslac narezan na listiće u posudu koju postavite iznad veće posude s vodom.

Zagrijavajte miješajući dok se šećer i maslac ne istopite i smjesa ne ujednači. Neka voda ispod lagano ključa.

Nastavite kuhati oko 20-25 minuta stalno miješujući, smjesa ne treba provreti već se lagano kuhati dok se ne zgusne.

Procijedite gotovu kremu kroz gusto mrežasto cjedilo da odstranite korice.
Uspite curd u staklenku i spremite u hladnjak.

Čuvajte ga oko 2-3 tjedna.

Od ove količine sastojaka dobila sam jednu manju staklenku kreme.

Nema komentara:

Objavi komentar