10. 09. 2014.

Zapečene makarone



Potrebni sastojci:
  • 400 g makarona
  • 300 g šampinjona
  • proizvoljne količine parizera
  • pureće šunke
  • sira
  • suvog mesa
  • kečapa
  • po ukusu origana
  • malo margarina

Preljev:
  • 2 jajeta
  • 1 čaša jogurta (ili pavlake za kuvanje)
  • malo soli

Postupak pravljenja :

Makarone skuhati u slanoj vodi, procijediti, isprati hladnom vodom. Dodati na kockice rezanu pureću šunku, suho meso, rendan parizer, na kockice isjeckan sir, malo kečapa i origana. Na malo ulja prodinstati šampinjone narezane na listiće, posoliti i njih, takođe, dodati.

Sve dobro sjediniti,pa sipati u vatrostalni sud, premazan sa malo margarina.

Premazati kečapom, naribati malo sira.

Umutiti jaja i jogurt (ili pavlaku za kuvanje), posoliti, pa preliti preko sira. Preko naribati još malo sira,posuti origanom.

Zapeći u pećnici zagrijanoj na 200 C.


Nema komentara:

Objavi komentar