16. 09. 2014.

Važno je da miriše iz rerne




Ovo je neki moj pokušaj da malo drugačije umjesim nešto slano, da ukusom liči na kiflice i kroasane a da bude ipak drugačije i sočnije.

Tijesto: 
  • 500 gr brašna
  • jedno jaje 
  • pola kvasca (30 gr)
  •  mlijeko u kojem će kvasac da nadodje 
  • 150 ml + malo vode
  • kašika margarina (za premazivanje u toku izrade tijesta)
  • kašikica soli...

Za nadev 
  • sjeckanu šunkaricu 
  • kukuruz šećerac iz konzerve...

Za preliv 
  • je potrošena pavlaka 250 gr + 2 cjela jajeta...

Priprema:

Način premazivanja margarinom možete videti na slikama, kao i način umotavanja nadjeva i sječenja i slaganja u tepsiju...
Preliv sam stavila dok je još sve bilo svježe i zato se peklo znatno duže (sigurno cio sat na 150 stepeni) ali mislim da bi ispalo brže i možda još ljepše da sam prelila sve u pola pečenja... ali, to ćemo sledeći put probati...

Prijatno!!!

Nema komentara:

Objavi komentar