10. 09. 2014.

Slagana paprika



Potrebni sastojci:
  • količina po vašem  izboru
  • paprike  po vašem ukusu
  • so

Priprema:

Ispecite paprike, ogulite ih, očistite od sjemena.

Posolite onoliko koliko vi koristite so, narežite  ili onako cjele – kako vi izaberete zašto bi ih koristili nadalje.

Poslažite u tegle, zatvorite i idu na pastreizaciju. 
Poprirodnije nemože da bude!

U duboku posudu na čije dno smo stavili novinski papir ili krpu poslažemo staklenke i između njih također naguramo novinski papir. Sve zalijemo sa hladnom vodom do 1 cm ispod ruba staklenki.
Zagrijavamo do temperature od 80-85°C cca. 30 min.
Kućna pasterizacija
Možda će se za vrijeme grijanja čuti šištanje iz staklenki, ako prestane je normalno, ako ne znači da poklopac dobro ne sijeda, pa te staklenke treba najprije konzumirati.
Nakon 30 min pasterizacije skinemo lonac sa staklenkama sa vatre i ostavimo lagano da se ohlade.
Vidjet će te da su poklopci ulegnuli šta je znak da je pasterizacija uspjela te da se u staklenkama razvio podtlak koji poklopce vuće na dole.
Da bi kasnije otvorili takvu staklenku,  okrenite je na poklopac držeći je u ruci i snažno dlanom udarite po dnu.

Posluživanje:

Ja ih koristim praveći salatu od njih ko sto spremam salatu u toku ljeta kad su svježe...

1 komentar:

  1. U tegli su samo paprike i sol? Bez vode?

    OdgovoriIzbriši