02. 09. 2014.

Princes krofne



Za krofne:
  • 1 čaša ulja
  • 2 čaše vode
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 čaše brašna
  • 4 jajeta
Fil: 
  • 1 l mleka
  • 15 kašika šećera
  • 13 kašika brašna
  • 1 margarin
Priprema:

1 čašu ulja i 2 čaše vode staviti da provri, pa dodati 2 čaše brašna. 

Ovu smesu ostaviti da se ohladi pa potom dodati prašak za pecivo i 4 jajeta, jedno po jedno. 

Rukama ili dresir kesom oblikovati krofne i peći na 220 C. 

Za fil: pomešati šećer i brašno sa malo mleka pa zakuvati u preostalo mleko, kao puding. 

Mešati dok se ne dobije glatka i čvrsta smesa. 

Ohladiti fil pa dodati umućen margarin. 

U fil se može dodati i čokolada, arome po želji...

Nema komentara:

Objavi komentar