07. 09. 2014.

Pogačice od palačinjaka



(idealan obrok,ako vam ostane koja palačinka višak,od predhodnog dana)

Sastojci:
  • 12 palačinki
  • 300 g mljevenog mesa
  • 2 kriške hljeba
  • 2 jaja
  • 1 glavica crnog luka
  • so i biber po ukusu
  • 200 ml kisele pavlake
  • mlijeko
  • 30 gr kačkavalja

Priprema:

Na ulju propržite sitno isjeckani crni luk,pa dodajte mljeveno meso i prodinstajte.

 Kada je izdinstano,sklonite na stranu pa u to dodajte izgnječeni hljeb (koji ste prije toga potopili u mlijeku i ocijedili), 1 jaje i začinite po ukusu.

Pečene palačinke podijeliti u dvije grupe po 6 palačinki.Stavite jednu palačinku, pa sa okruglom modlom blago pritisnite da obiljezite krugove gdje ćete kasnije da stavljate fil .

Na svaki krug nanjeti po kašičicu fila  i rasporediti.

Preko stavite sledeću palačinku ,pa na istom mjestu kao i na donjoj palačinci stavljajte fil. 

ako radite sve do završne šeste palačinke na koju ne ide fil. 

Sa okruglom modlom vaditi pogačice.

Ponovite postupak i sa drugih 6 palačinki.

Pogačice prebacite na pleh obložen papirom za pečenje.

Kiselu pavlaku i jaje umutite pa prelite preko pogačica.

Pecite u zagrijanoj rerni na 200 °C oko 10 minuta ili dok ne porumene.

 Pečene servirajte na tanjir, a onda pospite sa izrendanim kačkavaljem.

Okrajke od palačinki nemojte da bacate, već ih upotrebite za neku pitu .

Ja sam napravila mini pitu sa pavlakom,jajima i sirom. 

Nema komentara:

Objavi komentar