03. 09. 2014.

Pinđur



PINĐUR -zimnica

Sastojci: 
  • 5 kg crvenih paprika - roga 
  • 1,5 kg patlidžana 
  • 2 kg rajčice 
  • 3 dcl ulja 
  • 2 žlice soli 
  • 125 gr šećera 
  • 1 do 2 feferone 
  • 1,5 dcl vinskog octa 
  • 1 vezica peršina 
  • 1 glavica češnjaka 

Priprema: 

Paprike i patlidžan ispeći u pećnici, a zatim ih oguliti. Očistiti paprike od sjemenki pa sve zajedno staviti u cjediljku da se ocijedi. Rajčicu izrezati na kocke ili kriške – po izboru i staviti ga da se kuha

Paprike i patlidžan narezati na sitno, pa dodati napola kuhanoj rajčici. Izmiješati, posoliti, dodati šećer, ulje, ocat i feferone. 

Kuhati cca 2,5 sata. Kad se dobro ukuha na kraju dodati sitno narezan češnjak i peršin pa kuhati još 20 minuta. Vrući pinđur uliti u teglice i staviti u toplu rernu da odstoji.

Nema komentara:

Objavi komentar