06. 09. 2014.

Makrobiotičke kifle



Sastojci :
  • 1 kg raževog brašna
  • 1 dl ulja
  • 100 gr pahuljica ( ovsenih ili ražanih )
  • 50 gr susama
  • 50 gr lana
  • 50 gr suncokreta
  • 2 male kašike soli
  • 1 kvasac
  • voda po potrebi

Priprema tijesta:

Kvasac preliti sa malo tople vode i ostaviti da se otopi.

U dublju posudu pomešati brašno , so i ulje pa dodati kvasac i sve zamesiti sa mlakom vodom da se dobije glatko testo.

Ostaviti da naraste na toplom mestu .Kada je testo naraslo premesiti i ostaviti da još jednom naraste.

Pomešati pahuljice , susam , lan i suncokret pa podeliti na dva dela.

Naraslo testo preručiti na radnu površinu i u njega umesiti jednu polovinu pripremljenih semenki , potom praviti manje loptice pa rastanjiti oklagojom i uviti u kiflu.

Svaku kiflu uvaljati u drugu polovinu semenki i ređati u podmazani pleh.

Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći kifle dok ne porumene.

Nema komentara:

Objavi komentar