08. 09. 2014.

Magična torta



Sastojci:
  • 6 jaja 
  • 10 dkg šećera  
  • 1 vanilin šećer burbon 
  • 20 dkg brašna 
  • 1 prašak za pecivo 
  • 4 žlice nutelle

Krema:
  • 1/2 l biljnog slatkog vrhnja  
  • 7 žlica nutelle  

Preljev: 
  • 2 dcl vode 
  • 5 žlica šećera

Priprema:

Odvojimo žumanjke i bjelanjke.

Žumanjke istučemo pjenasto sa polovinom šećera i vanilin šećera.

U drugoj posudi istučemo čvrsti snijeg od bjelanjaka, u koji dodamo nakon što je dobro istučen snijeg, ostatak šećera i dobro izmješamo zajedno.

U žumanjke dodamo Nutellu, zatim jednu trećinu snijega i postepeno dodajemo brašno izmješano sa praškom za pecivo.

Na kraju polako dodajemo preostali snijeg i izmješamo lopaticom da ostane prozračno.
Izlijemo u duboki kalup, obložen pek papirom i pečemo oko pola sata na 180 stupnjeva.
Zagrijemo vodu i šećer, prokuhamo i ohladimo.

Dobro istučemo vrhnje u šlag i dodamo nutellu.

Kada se biskvit ohladi prerežemo ga na tri dijela.

Hladnim šećernim zaljevom navlažimo koru i naizmjenično filamo pripremljenom kremom.
Premažemo ju iz vana istom kremom, ili ukrasimo po želji.
Dobro ohladiti tortu i ostaviti u frižideru preko noći da odstoji.

Vrlo je izdašna, a i lagana za pripremu.

Nemojte štedjeti na nutelli, neka žlice budu dobro napunjene.

Nema komentara:

Objavi komentar