12. 09. 2014.

Krem kocke



Tijesto: 
  • 10 bjelanjaka
  • 28 dag šećera
  • 28 dag oraha
  • 2 žlice kakaa
  • 2 žlice brašna

Žuta krema:

  • 4 dl mlijeka
  • 20 dag šećera
  • 6 žlica brašna
  • 6 žumanjaka
  • 25 dag margarina

Crna krema: 

  • 4 žumanjka
  • 2 jaja
  • 25 dag šećera u prahu
  • 8 dag čokolade
  • 25 dag margarina

Priprema: 

Bjelanjke istuci u čvrst snijeg, postupno dodati šećer, mljevene orahe, kakao i brašno. Ispeći u namaštenom i pobrašnjenom limu.

Priprema:  

Mlijeko i šećer skuhati s brašnom i žumanjcima. U ohladenu kremu dodati pjenasto izraden margarin
.
Priprema: 

Zumanjke, jaja i mljeveni šećer skuhati na pari. Kad se zgusne dodati čokoladu i u ohladeno pjenasto izrađen margarin.

Glazura:

  • 15 dag čokolade
  • 10 dag margarina
  • 2 žlice male  ulja 

Priprema:

Čokoladu i margarin rastopiti na pari i dodati ulje radi sjaja.

Postupak:

Pečeni biskvit prvo premazat crnom kremom, pa žutom i ukrasiti čokoladnom glazurom.

Nema komentara:

Objavi komentar