29. 09. 2014.

Domaći sirup (sok) od cvijeta hibiskusa



Sastojci:
  • 80 g svježih cvjetova hibiskusa
  • 2,2 l vode
  • 1,6 kg šećera
  • 30 g limunske kiseline

Priprema:

Svježe cvjetove hibiskusa prelite hladnom vodom te pustite da tako odstoje otprilike sat vremena. Potom posudu staviti na laganu vatru i pustite da proključa. Kuhajte 10 minuta potom sklonite s vatre, i pustite da se tekućina malo ohladi. Procijedite cvjetove pomoću gaze ili cjediljke, te dodajte šećer. Dobiveni sok miješajte dok se sav šećer ne rastopi. Kada se sok u potpunosti ohladi, dodajte limunsku kiselinu, te još jednom promiješajte da se limunska kiselina dobro rastopi. Dobiveni sok pretočite u čiste staklene boce i čuvajte na hladnom mjestu.

Nema komentara:

Objavi komentar