02. 09. 2014.

Domaće buhtle



Potrebni sastojci :
  • 1 kg brašna za dizana tjesta
  • 1 pakovanje svježeg kvasca ili 2 pakovanja suhog
  • 5 jušnih žlica šećera (s vrhom)
  • 1 ravna jušna žlica soli
  • 1 tekući jogurt
  • 1 jaje
  • 4 žlice ulja
  • 2 vanil – šećera
  • 2 jušne žlice ruma
  • toplo mlijeko po potrebi (cca 6 dl)

Postupak rada:

Pomiješati kvasac s malo šećera i zalijati sa toplim mlijekom da utrostruči masu.

Dignuti kvasac ulijati u brašno, dodati preostale sastojke i sve umijesiti s toplim mlijekom (da nebude premekano).

Ostaviti da se diže, pokriveno na toplom mjestu.

Tijesto premijesiti i razvaljati prst debelo.

Izrezati 20 do 30 pravilnih četverokuta i na svaki staviti fil po želji.

Spojiti vrhove izrezanog tijesta i gnječenjem prstima zatvoriti ostale otvore.

Staviti na namašćeni lim (veči) gnječenim dijelom prema dolje.

Peći na 180 – 200°C 30 do 45 minuta (ovisi o pećnici).

Izvaditi iz pećnice i vruće premazati uljem.

2 komentara: