07. 08. 2014.

Ukuhani paradajz bez konzervansa



Sastojci :
  • 10 kg paradajza
  • 5 žlica soli
  • 2- dl vode

Priprema:

Vrijeme pripreme : 240 min 

Rajčicu oprati, očistiti od mogućih zelenih i tvrdih dijelova pa staviti kuhati u lonac gdje smo na dno stavili 2-3 dl vode. Kuhati oko sat vremena.

Tako skuhanu rajčicu propasirati kako bi se odvojile koštice i kožica.

Vratiti natrag na vatru i nastaviti kuhati na srednjoj temperaturi dok se ukuha do željene gustoće (2-3 sata). Pred kraj posoliti i kuhati još 10-ak minuta.

Staklene boce prokuhati u loncu, a poklopce zasebno prokuhati.

Boce ostaviti u loncu sa vrućom vodom, te ih tamo i napuniti pa poklopiti. Tako vruće dobro zamotati (zajedno sa loncem) ručnicima i dekom, te pustiti do drugog dana da se polako hladi.

Nema komentara:

Objavi komentar