07. 08. 2014.

Torta sa sladoledom


Potrebno je:
  • 150 gr čokolade za kuvanje
  • oko 50 gr expandiranog pirinča
  • 100 gr margarina
  • 3 kašike ulja
  • 1 kesica Eskimko sladoleda straćatela
  • 1 kesica šlag pene
  • 1 dl mleka
  • 1 dl kisele vode
  • 1/2 čaše kisele pavlake i
  • 3-4 kašike prah šećera
Priprema:

U sud stavite margarin, čokoladu i ulje da se otope na laganoj vatri, sklonite i dodajte expandirani pirinač (pahuljice). Sve to dobro sjedinite i stavite na pravougaonu ili okruglu tacnu. Rastanjite rukama i ostavite da se ohladi. 

 U međuvremenu umutite sladoled prema uputstvu na kesici i stavite ga preko pripremljene mase.

Sada umutite šlag penu sa kiselom vodom i prah šećerom a kada se dobro umuti, dodajte kiselu pavlaku, muteći mikserom najmanjom brzinom, desetak sekundi. Umućen šlag rasporedite preko sladoleda.

Stavite tortu u friz da se dobro stegne i nakon toga možete uživati u ovom ledenom dezertu. Secite ga na željene kocke a ostatak vratite u friz do sledeće upotrebe.

Ukoliko želite, možete koristiti i druge vrste sladoleda (čokoladu, vanilu, jagodu i sl.)

1 komentar:

  1. Dobar recept za brzu i jednostavnu tortu, a sigurna sam da je ukusna jer ima sladoleda :)

    OdgovoriIzbriši