12. 08. 2014.

Sladoled od banane na 5 načina


"Banana je voće posebne teksture i bogatog okusa, a upravo u ovom slatkom plodu leži tajna najfinijeg i najzdravijeg kremastog sladoleda"

Sastojci:
  • 2 banane

Priprema:

1. Banane ogulite i narežite na kolutiće

2. stavite banane na tanjur ili u vrećicu i zamrznite u zamrzivaču

3. ostavite da se smrzavaju oko dva sata dok se u potpunosti ne stvrdnu

4. zamrznute kolutiće ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete gustu, ljepljivu masu

5. Izmiksane banane već sada imaju strukturu sladoleda i spremne su za posluživanje, a želite li da bude tvrđi vratite ga u zamrzivač na još pola sata do sat.

>> Čokoladni mousse: Krema u čaši gotova za 15 minuta

U bazu od banane dodjte nekoliko sastojaka i dobiti ćete još 4 različita okusa sladoleda

Trikovi:
Želite li napraviti još 4 različita okusa u bananu dodajte sljedeće sastojke:

1. KIKIRIKI: U blender dodajte 3 žlice kakao maslaca i 2 žličice meda

2. NUTELLA: U blender dodajte 3 do 4 žlice Nutelle

3. JAGODA: U blender dodajte na grubo nasjeckane zaleđene jagode i 2 žlice slatkog vrhnja (nakon miksanja vratite ga u zamrzivač dok se krema ne stvrdne)

4. ČOKOLADA: U blender dodajte 3 žlice gorkog kakaa, 2 žlice slatkog vrhnja i žličicu ekstrakta vanilije(nakon miksanja vratite ga u zamrzivač dok se krema ne stvrdne)

Nema komentara:

Objavi komentar