05. 08. 2014.

Seljančica


Sastojci:
  • 2 oblatne   petit keksa   
  • malo mlijeka za namočiti kekse
Krema:
  • 2 cijela jaja  
  • 150 gr šećera  
  • 100 gr čokolade za kuhanje  
  • 1 žlica mljevene kave  
  • 200 gr margarina

Glazura:
  • 150 gr čokolade za kuhanje  
  • 2 žlice mlijeka  
  • 2 žlice ulja  
  • 40 gr margarin
Priprema:

Sećer i jaja pjenasto umutiti i kuhati na pari uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne. Tijekom kuhanja dodati mljevenu kavu i otopljenu čokoladu.  U ohlađenu smjesu umiješati dobro izrađen margarin.

Na tacnu postaviti oblatnu (ja sam imala velike oblatne (27x37cm) pa sam slagala samo jedan red keksi, ako imate manje onda može i dva reda keksa-znači tri reda kreme), premazati sa pola kreme. Po kremi posložiti kekse namočene u mlijeko (možete u mlijeko dodati i malo ruma). Kekse premazati drugom polovicom kreme i prekriti oblatnom.

Kolač opteretiti da se oblatne lijepo zalijepe kako se ne bi odvajale.

Sutradan preliti kolač glazurom.

1 komentar:

  1. skinite moju sliku s recepta! snimite svoju pa mu pridružite!

    OdgovoriIzbriši