08. 08. 2014.

Salata od krastavca, jogurta i bijelog luka



Grčki specijalitet "tzatziki" je salata od krastavca, jogurta i belog luka. Krastavac se prvo sitno narenda, zatim posoli i ostavi malo da otpusti vodu. Nakon nekog vremena se ocedi i prelije jogurtom, naseckanim belim lukom, uljem, limunovim sokom i nanom. Aromu ove salate koriste u svetu mnoge industrije za proizvodnju raznih grickalica.

Sastojci:

400 ml grčkog jogurta 
4 krastavca 
2 čehne bijelog luka 
2 kašike maslinovog ulja 
½ limuna 
so, biber

Način pripreme:

Krastavac narendati i ostaviti malo da odstoji.
Dobro ocijediti pa dodati sitno sjeckani bijeli luk, maslinovo ulje i limunov sok.
Umiješati jogurt i ostavit u frižideru par sati da se ukusi sjedine.

Nema komentara:

Objavi komentar