15. 08. 2014.

Punjene paprike


POTREBNO JE:
  • 500. gr. mlevenog mesa
  • oko 10 paprika babura, zavisi od veličine(na slici je 8, ali su bile malo veće)
  • 1 šoljica pirinača
  • 1 jaje
  • 1 glavica luka
  • 1 šargarepa
  • 1 paskanat(manji)
  • 1 koren peršuna(manji)
  • malo slatke paprike
  • kasikica vegete, so, bober

SOS:
  • 1 dcl. ulja
  • 3 kasike brašna
  • 1/2 l. paradajz soka
  • 1,5 l. vode
  • so,šećer, po želji(ja stavim 2 kašike)

PRIPREMA:

Proprziti brašno na ulju, sipati paradajz, izmešati, doliti vodu, dodati začine i kada prokuva staviti napunjene paprike.

Sve sastojke za punjenje izmešati, ali ne treba mnogo da se mesi jer ce biti tvrdo punjenje kada se skuva, ostaviti pola sata a zatim puniti paprike. Takodje ne treba puniti papriku do kraja jer ce pirinać prilikom kuvanja da nabubri i rasiriće se smesa. 

 Kuvati na umerenoj vatri oko sat vremena.

 Najlepši način za spremanje ovog jela. Paprike su sve vreme kuvanja u paradajz saftu a ne samo u vodi,tako dobiju i paprike i saft bolji ukus. Nije ih potrebno kasnije zaprzavati.

****PRIJATNO*****

Nema komentara:

Objavi komentar