15. 08. 2014.

Punjene kelerabe sa domaćom pečenicom




POTREBNO JE: 
  • 3  kom.keleraba
  • 200gr domaće pečenice
  • 200 gr mlevene junetine
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 1 dl soka od paradajza
  • 50 gr margarina,
  • 5 dl mleka
  • 2 kas.brašna
  • 40gr parmezana
  • 150gr kačkavalja
  • 4 kaš. ulja
  • so i začin po ukusu

PRIPREMA:

Kelerabe oguliti a zatim ih kašičicom pažljivo izdubiti tako da zidovi ostanu debljine 5 mm.Ovako pripremljene kelerabe probariti u slanoj vodi da omekšaju pa ih procediti od suvišne tečnosti.
 Izdubljeno meso kelerabe i šargarepu izrendati na krupno rende, a crni luk što sitnije iseckati.Na malo ulja propržiti crni luk, dodati šargarepu i kelerabu te i njih kratko propržiti. 
 Potom dodati mlevenu junetinu i pržiti je dok ne promeni boju. Nastaviti sa dinstanejm uz povremeno dolivanje vode po potrebi.Pred kraj dinstanja dodati sok od paradajza i začine po ukusu. 
 Dinstati dok svi sastojci ne omekšaju a suvišna tečnost ne uvri.Kelerabe napuniti pripremljenim filom od mesa. 
 Posebno u manjoj posudi otopiti margarin, dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati parmezan i začine po ukusu. U nauljenu vatrostalnu posudu sipati malo bešamel sosa, potom poslagati kelerabe i preliti ih preostalim bešamelom.Okolo kelerabi dodati parcice pecenice. Kelerabe posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 C

***PRIJATNO***


Nema komentara:

Objavi komentar