07. 08. 2014.

Pljeskavice sa tikvicama i mljevenim mesom



Potrebno je:
  • 150 gr mlevenog mesa (ja sam koristila juneće)
  • 2 jaja
  • 1 tikvica
  • 1 paradajz
  • 1/2 pr. za pecivo
  • 1-2 čena belog luka
  • 2-3 kašike prezle
  • brašna po potrebi i
  • so, ml.biber i peršun

Priprema:

Operite tikvicu i izrendajte (ukoliko je mlada nemojte ljuštiti). U sud stavite ml. meso, rendanu tikvicu, rendan paradajz, jaja, pecivo, seckan peršun, seckan beli luk, so i biber.

Sve sastojke izmešajte kašikom, dodajte prezle i brašna onoliko koliko je potrebno da se dobije kompaktna smesa. Sve ponovo izmešajte.

Vadite dobijenu smesu kašikom i stavljajte na uljem podmazan pleh. Pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 250 st. oko desetak minuta, potom smanjite i pecite još dvadesetak minuta, tj. dok ne porumeni.  

Služite uz sezonsku salatu.


     

Nema komentara:

Objavi komentar