15. 08. 2014.

Pileći paprikaš sa knedlama



Sastojci:
  • 1crni luk
  • 1-2 šargarepe 
  • 1/2 komcelerovog korena(može,a ne mora) 
  • 1crvena paprika 
  • 2 bele paprike 
  • 4 krompira
  • 1 kašika
  • paradajz pirea (iz tube ili tegle) 
  • voda za podlvanje paprikasa 
  • 2-3 lovorova lista
Meso:
  • 4 kom bataka,
  • 1 kom.belo meso  po želji
  • vegeta 1 kašikica
  • aleva paprika  po želji
  • biber ,malo ulja
Knedlice:
  • 2 jaja 
  • 5 dobro napunjenih kašika brašna 
  • 2 kašike griza 
  • 1 dl mineralne vodea može i obična voda

Priprema:

Iseckate na kockice luk i prodinstate ga kratko na malo ulja.

Dodate očisćenu i na kolutove isecenu šargarepu, celer, papriku isečenu na trakice, lovorov list.

Dok se to dinsta,belo meso isecite na četvoro i sve to dodate na dinstano povrće. 

Dinstajte oko 10 min ili dok meso malo ne pobeli.U medjuvremenu očistite krompir i iseckajte ga na kocke.

Dodajte ga mesu, odmah dodajte i alevu papriku i vegetu po želji, pa dinstajte uz povremeno mešanje oko 5 min.

Sad dodajte vrucu vodu, toliko da vam dobro prekrije sve u šerpi.

 Poklopite i kuvajte dalje na laganoj vatri, opet nekih 10 min. 

U medjuvremenu pripremite knedlice, tako sto ćete viljuskom izmutiti jaja, dodati brašno, griz i pomalo dodavati vodu.

Ostavite da odstoji dok se paprikas kuva. 

Na kraju dodajte kašiku paradajz pirea i  knedlice koje vadite viljuškom ili kašikom kako vam je zgodnije.

Paprikas je gotov onda kada se krumpir fino da izgnječiti viljuškom i kad se meso lagano da odvojiti od kostiju i kada knedle fino nabubre i isplivaju na površinu!

Na kraju možete posuti sitno iseckanim peršunom, biber dodajte po želji!

Nema komentara:

Objavi komentar