15. 08. 2014.

Musaka od tikvica





POTREBNO JE: 
  • 3 srednje tikvice
  • 300 gr mlevenog mesa
  • 30 ml ulja
  • so, zacin i biber po ukusu
  • 1 veca glavica crnog luka
  • 50 gr griza
  • 200 gr brasna
  • 2 jaja 
  • 1 dl mleka

PRIPREMA: 

Tikvice narezati na kolutove 1mm debljine,posolite i ostavite 10-tak min da odstoje i puste vodu.Na zagrejanom ulju izdinstati meso i sitno iseckan crni luk,dodate zacine i ostavite da se prohladi.U medjuvremenu pomesati brasno sa grizom,nauljiti vatrostalnu ciniju i svaki kolutic tikvice uvaljati u mesavinu griza i brasna i redjati.prekriti filom od mesa i ponoviti postupak sa preostalim tikvicama.Umutiti jaja sa mlekom i zaliti musaku i po zelji posuti suvim persunom.Peci je 30 min na 250 C. 

Nema komentara:

Objavi komentar