05. 08. 2014.

Ljetni kiseli krastavci


Sastojci:
  • 1 kg domaćeg salatnog krastavaca (svijetli, bucmasti)  
  • 1-2 dcl alkoholnog octa  
  • 1 žlica soli   
  • malo kopra  
  • malo bibera u zrnu  
  • 1/2 litre vode
Priprema:

Krastavce operite i narežite na četvrtine, ali ne do kraja. Krastavac treba ostati u komadu.

U opranu i čistu staklenku (1 litra) poslažite krastavac.

U ocat (ovisno koliko tko voli kiselo) dodajte 0.5 l vode, žlicu soli, grančicu kopra i par zrna bibera.

Tekućinu prelijte preko krastavaca.

Staklenku pokrijte tanjurićem i ostavite na suncu, da sunce obavi svoje..

Za dva dana, kad krastavac pobijeli, dobit ćete ukusan kiseli krastavac.

Nema komentara:

Objavi komentar