15. 08. 2014.

Kremasti užitak



Sastojci:
  • 2 jaja
  • 100 gr secera
  • 4 vanilin secera
  • 500 ml kisele pavlake
  • 1 slag krem od vanile
  • 1 dl slatke pavlake
  • 200gr malina
  • 10-tak keksa petit
  • 500gr slatkih stapica(rolera)

Priprema:

Jaja, šećer i vanilin šećer dobro izmiksati, a zatim ih kuvati na pari oko 10 minuta da se zgusnu i onda smesu ohladiti.

Sjediniti kiselu pavlaku,krem šlag i slatku pavlaku.Sve dobro izmiksati i onda u to dodati ohladjenu masu od jaja pa ponovo sjediniti.

Kalup obloziti folijom.

Na dno poredati keks koji sam umočila u mleko..
Rubove obloziti sa slatkim štapićima i sredinu ispuniti kremom u koju se dodaju maline.

Dekorisati po želji, ohladiti i uživati.

Ako vam neodgovaraju maline, vi koristite voce po svojoj želji.

Ostaviti par sati u frižideru da se fino torta stegne, a potom je seci na parcad i poslužiti. 

Nema komentara:

Objavi komentar