16. 08. 2014.

Kocke sa makom i kremom



Sastojci za jednu koru (a peku se 3):
  • 3 belanca
  • 5 kašika šećera
  • 3 kašike mlevenog maka
  • 2 kašika brašna
  • koristiti veća jaja i praviti 3 kore
Fil
  • 700 ml mleka
  • 9 žumanaca
  • 150 gr. šećera
  • 2 pudinga od vanile
  • 200 gr. maslaca ili margarina
  • 2 vanilin šećera

Priprema kore:

Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg.
Dadovati postepeno mak i brašno i lagano ručno mešati.
Prašak za pecivo nije potreban !!
Staviti papir za pečenje u pleh dimenzija 28×23 cm i rasporediti smesu. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta.
Kada se ohladi skloniti papir.

Priprema fila:

Izmešati dobro da ne bude grudvica puding, šećer, žumanca i vanilin šećer pa skuvati u mleku.
U vrelo, čim se skloni sa vatre, dodati maslac i dobro izmiksati. Kada se ohladi do sobne temperature filovati kore.

Ostaviti nekoliko sati ili preko noći u frižideru.
Može se staviti šlag, glazura od čokolade ali i ne mora, kolač je i ovako sočan i lepog izgleda.

Prijatno!!!

Nema komentara:

Objavi komentar