08. 07. 2014.

Sladoled torta



Za sladoled tortu je potrebno:
  • Sladoled keks torta 
  • 150 g keksa,
  • 250 g margarina,
  • 250 g čokolade,
  • 150 g šećera u prahu,
  • 7 jaja,
  • 2 šlag kreme

Sladoled torta je pripremljena na sledeći način:

PJenasto umutiti margarin sa 75 g šećera u prahu.
Čokoladu rastopiti sa malo vode pa prohlađenu dodati u margarin i mutiti dok ne bude formirana homogena smesa.
U jednoj posudi umutiti snJeg od bjelanaca a u drugoj dobro umutiti žumanca sa 75 g šećera u prahu.
Sjediniti žumanca i bjelanca i dobro umutiti pa sipati u smjesu od margarina i mutiti dok ne bude dobijen fini krem.
Na tacni redati keks prethodno umočen u mlijeko.
Premazati filom.
Posebno umutiti dve šlag kreme po uputstvu pa nanjeti preko fila.

Nema komentara:

Objavi komentar