07. 07. 2014.

Sladoled torta




Sastojci:

Kora:
  • 7 bjelanaca
  • 300 g šećera
  • 2 kašike gustina
  • malo soka od limuna
Fil:
  • 7 žumanaca
  • 16 kašika šećera
  • 16 kašika brašna
  • 1 l mlijeka
  • 1 margarin
  • 3 vanil šećera
  • 100 g čokolade
  • 10 krem bananica
  • 2 šlag kreme od vanile
  • šlag za ukrašavanje
Priprema:

Umutiti sastojke za koru i peći u podmazanom i brašnom posutom plehu oko 15-tak minuta na 200 stepeni.

Skuhati u mlijeku žumanca, šećer, brašno i vanil šećer pa kad se ohladi dodati margarin. Prema uputstvu sa kesice umutiti 2 šlag kreme i dodati u fil.

Sve dobro sjediniti i podeliti na dva dijela. U jedan dio staviti 100 g otopljene čokolade, a u drugi isjeckane krem bananice.

Preko kore prvo ide žuti pa čokoladni fil i ukrasiti šlagom.

Savjet:

Najbolje je da odstoji 24h jer se tada bijela kora sva istopi.

1 komentar:

  1. Torta nije dobra fil je previse redak i nista nije precizno napisano

    OdgovoriIzbriši