08. 07. 2014.

Sataraš


Potrebni sastojci:
  • 500 g bijelog mesa 
  • 2 češnja češnjaka 
  • 4 paradajza 
  • 2 crvene paprike 
  • 2 mrkve 
  • 100 g slanine 
  • 150 g tvrdog sira 
  • 4 jaja 
  • 4 kašičice ulja 
  • mješavina začina, biber 

Priprema:

Piletine, paradajz i paprike iseći na kocke. 
Luk i slaninu sitno iseckati,i na rešetku šargarepu. 
U malo ulja propržite luk, dodajte slaninu i mrkvu. Dodajte meso i pecite do žute boje.
Nastavite s prigušivanje i povremeno sipajte  vodu. 
Kada je meso gotovo, dodati paradajz i začina po ukusu.  Tečnost treba da ispari. 
Staviti u  vatrostalnu posudu i pouljiti,.Poredati  mješavinu  mesa i povrća. Pospite gore tvrdog sira i razbijte jaja. 
Pecite na 200 ° C, jaja nka  lijepo porumene.

Nema komentara:

Objavi komentar