25. 07. 2014.

Najbrže i najbolje tijesto za pizzu


Potrebni sastojci:
200 gr brašna
200 gr grčkog jogurta (gusti punomasni jogurt)
prstohvat soli
pola paketića praška za pecivo
1/4 žlicice sode bikarbone
Priprema:

Ukljućiti pećnicu da se zagrijje na 220 stepeni.

Pomiješati sve suve sastojke i prosijati.

Dodati jogurt i mijesiti 5 minuta (ili dok ne dobijete čvrstu kuglu koja se ne lijepi).

Razvijte na željnu debljinu, dodajte omiljeni nadjev i peći kao i sve pizze. Želite li da tijesto bude hrskavije, tada razviti tijesto na pola centimetara debljine. Peći u prethodnoj zagrijanoj pećnici na 220 stepeni kao i ostale pizze.

3 komentara:

  1. previše jogurta u odnosu na brašno ,pola jogurta od količine brašna i bit će ok.

    OdgovoriIzbriši
  2. Pravila sam nekoliko puta,super je samo treba vise brasna na ovu kolicinu jogurta.

    OdgovoriIzbriši
  3. Kvasac ne ide? Tjesto se ne mora nista nizat odma mozes ga razviti?

    OdgovoriIzbriši