03. 06. 2014.

Zapečen krompir



Potrebni sastojci:
  • 8 veliki krompirova
  • origano
Sastojci za fil:
  • 50 dag miješanog mljevenog mesa
  • 2-3 žlice ulja
  • 1 manja glavica luka
  • 1 režanj cešnjaka
  • 3 dag nasjeckanog svježeg
  • peršina
  • origano
  • 1 jaje
Sastojci za preljev:
  • 1,5 žlica otopljenog maslaca
  • 1,5 žlica brašna
  • 3,5 dl mlijeka
  • 1 žumanjak
  • 5-6 dag naribanog parmezana
  • 2 žlice koncentrata rajcice
  • sol
  • papar
Priprema:

Krompir dobro oprati pa staviti kuhati 15 minuta da budu na pola kuhani.

Za vrijeme dok se krompir kuha, popržiti sitno nasjeckan luk i češnjak na vrućem ulju.

Dodati mljeveno meso pa pržiti dok se meso počne odvajati na sitne grudvice, dodati peršin i maknuti s vatre.

Za preljev, popržiti brašno na maslacu, lagano dodati mlijeko pa miješati da se ne stvore grudvice.

Malo prokuhati pa maknuti s vatre, dodati žumanjak i ribani parmezan te dobro izmiješati.

U mljeveno meso dodati dvije žlice preljeva i dobro izmiješati, dodati jaje pa isto tako dobro izmiješati.

Uključiti pećnicu da se ugrije na 200 st.C.

Procijediti krumpire, prerezati svaki na pola, većom žlicom izdubiti polovine i složiti ih na veliku tepsiju.

Polovine krumpira puniti sa 2-3 žlice punjenja pa svaki preliti sa 2 žlice preljeva, posuti origanom i staviti u zagrijanu pećnicu na pola sata.

Krumpiri se jedu sa korom, a najlakše ga je jesti rukama - gristi kao namazanu fetu kruha  tako da je pogodan i kao snack.

 Zasitan je te mu u prilog nije potrebno ništa osim krastavaca ili neke salate 

Nema komentara:

Objavi komentar