04. 06. 2014.

Trešnjevača ili višnjevača



Potrebni sastojci:
  • 2 kg trešanja ili višanja
  • 1,6 kg secera
  • 1 tegla velika ili 3 male
Priprema:

Trešnje oprati lagano posusiti, zarezati da bi bolje pustile sok.

U teglu staviti šećer pa redati red trešanja red sećera sve do vrha.

Dobro zatvoriti teglu,pa staviti na sunce 45 dana, povremeno preokrenuti teglu svako 2-3 dana
dok se šećer ne otopi.

Kad prođe 45 dana trešnjevacu procijediti kroz gazu.

Po želji dodavati omjer rakije loze i trešnjevače.

1 komentar:

  1. ja stavim 1kg višanja, 1kg šećera, 1 vanilin šećer, 1l loze i na sunce 45 dana - pvremeno promiješam da se šećer otopi. Procijedim liker i onda u te višnje u kojima ima još šećera dodam još loze i ostavim još 30ak dana na suncu i dobijem rakiju od višanja. Procijedim i alkoholizirane višnje poslužim po sladoledu.

    OdgovoriIzbriši