10. 06. 2014.

Torta od jagoda i čokolade




Potrebni sastojci:

Kora :
  • 5 jaja
  • 200 gr šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 100 gr brašna
  • 50 gr gustina
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 3 kašike mlake vode
  • 2 kašike sitno rendane čokolade ili nesqvika
Fil :
  • 700 ml mleka
  • 10 kašike šećera
  • 2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
  • 200 gr margarina
  • 150 gr prah šećera
  • 150 - 200 gr seckanih jagoda
Premaz :
  • 100 gr šlaga
  • 150 gr seckanih jagoda
Priprema:

Penasto umutiti jaja , vanilin šećer i šećer .

Dodati brašno , gustin , prašak za pecivo i vodu pa kada se sve lepo sjedini dodati rendanu čokoladu i promešati.

Smesu izručiti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Kada je kora pečena izručiti je na mokru krpu na kojoj je posut šećer i urolati.

Ostaviti da se skroz ohladi.

Odvojiti malo mleka i rastvotiti puding , a od ostalog sipati u odgovarajuču šerpu , dodati šećer i staviti da se kuva.

Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem.

Kada je krem skuvan skloniti sa ringle i ohladiti.

Penasto umutiti margarin i šećer u prahu pa sjediniti sa ohlađenim pudingom i dobro promešati.

Odvojiti pola fila za premazivanje torte.

Izvaditi koru iz krpe , namazati je filom , posuti seckanim jagodama pa iseći na dve dugačke trake a te dve trake iseći na još pet manjih , tako da se dobije deset traka.

Uzeti jednu traku spojiti i staviti na sredinu tacne pa nastavljati sa ostalim trakama dok se ne utroše sve u krug.

Od druge polovine fila premazati celu tortu.

Umutiti šlag i naneti na tortu i ukrasiti jagodama.

Nema komentara:

Objavi komentar