25. 06. 2014.

Švarcvald torta




Sastojci:

  • 6 jaja
  • 15 dag šećera
  • 15 dag brašna
  • 15 dag slatkih mrvica - drobljeni keksi
  • 5 dag oraha
  • 5 dag kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 0,5 kg očišćenih višanja
  • 1 l soka od višanja
  • 15 dag gustina
  • 30 dag šećera
  • rum
  • punč za aromu
  • tučeno slatko vrhnje (oko 0,5 l)
  • ribana čokolada
  • čokoladne mrvice
  • višnje  


Priprema:

Istucite bjelanjke, postupno dodajte jedan po jedan žumanjak i šećer.

Zatim lagano umiješajte ostale sastojke i ispecite biskvit u okruglom kalupu.

Kad se ohladi razrežite ga na dva dijela. 

Višnje očistite od koštica i stavite na cjedilo. 

Od sakupljenog soka i ostatka do 1 litre koji napravite od sirupa i gustina uz dodatak šećera napravite kremu i to tako da dio soka umiješate s gustinom i šećerom, a ostatak stavite da zavrije.

Pomiješajte  dvije tekućine i ostavite da vrije 3 minute. Skinite s vatre i kada se  ohladi umiješajte višnje. 

Biskvit poškropite rum punčem i premažite polovicom nadjeva.

Dodajte drugi dio biskvita i ponovno bogato premažite kremom.

Cijelu tortu obilato premažite šlagom i napravite ukrase od šlaga. 

Tortu po rubu posipajte čokoladnim mrvicama a na vrhu ribanom čokoladom i višnjama. 

Dobro je ohladite i poslužite nakon 2 sata stajanja u hladnjaku.




Nema komentara:

Objavi komentar