09. 06. 2014.

Sunce pogača



Osnovno tijesto za pogače

Potrebni sastojci:
  • ½ kg prosijanog brašna (glatko ili pomiješajte glatko i oštro)
  • 1 kocka svježe germe (malo šećera, brašna, malo toplog mlijeka)  ili 1 vrećica suhe germe
  • 3,5 - 4 dl mlake vode
  • 3 žlice domaćeg maslinovog ulja + za pouljiti kalup i vrh
  • 2 žličice soli + krupna morska sol za posoliti vrh
Ako pogaču radite sa svježom germom: da biste izradili svježu germu izmrvite je vilicom, dodajte malo brašna, šećera i toplog mlijeka, dobro sve promiješajte pa stavite na toplo da se diže 15-ak minuta. Ako radite sa suhom, direktno je pomiješajte s brašnom i ostalim sastojcima.

Vrijeme pečenja: oko 15-20 minuta
Temperatura pećnice: 220C

Oblikovanje tijesta:

Tijesto se podjeli na dva dijela. 

Jedan se siječe na trokutaste dijelove ,pa se trokutići rasijeku i provuku kroz rasiječeno a drugi dio se uvalja u rolat predhodno namazan sa makom ili sl. pa se sasiječe i složi u sredinu.

Nema komentara:

Objavi komentar