09. 06. 2014.

Štrudlice



POTREBNO ZA TESTO: 
  • 2 jaja
  • 200ml toplog mleka
  • 3 kašike sećera
  • 1 margarin
  • 1 kasičica suvog kvasca
  • oko 700gr brašna
FIL:
  • 12 kašika dzema od kajsije
  • 12 kas sećera
  • 12 kašika mlevenih oraha
GLAZURA: 
  • 150 gr čokolade
  • 4 kas ulja
PRIPREMA:

Omekšani margarin umutiti sa jajima i šećerom,dodati mlako mleko u kome je razmućen suvi kvasac,postepeno dodati brašno i umesiti testo rukama.

Podeliti ga na 4 dela.Svaki deo tanko razviti u pravougaoni oblik,pa ih premazati sa po 3 kas dzema.

Potom posuti sa po 3 kas secera i mlevenih oraha.

Prebaciti ih u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 220C dok ne porumene.

Čokoladu otopiti na pari,pa dodati ulje.Pečene i ohladjene strudlice premazati čokoladom.

***PRIJATNO***

Nema komentara:

Objavi komentar