02. 06. 2014.

Štrudla sa jagodama



Potrebni sastojci:
  • tekući jogurt - 600ml
  • jaja - 3 kom
  • šećer - 2 čaše
  • vanilin šećer - 2 paketića
  • ulje - 1,5 čaša
  • griz - 1,5 čaša
  • prašak za pecivo - 1 paketić
  • kore za štrudlu
  • jagode - 700g
  • cimet
Priprema:

Jaja i šećere umutite mikserom.

U tu smjesu rukom umiješajte jogurte, ulje i na kraju griz i prašak za pecivo.

Smjesu ostavite u hladnjaku 1 h. Jagode operite i narežite na četvrtine ili polovine.

Malo ih pospite sa šećerom i cimetom.

Nakon 1 h izvadite smjesu iz hladnjaka.

Prvu koru premažite smjesom, na nju položite drugu koru pa i nju premažite smjesom i pospite jagodama.

Na sve to stavite treću koru koju također obradite kao i drugu koru. Sve skupa labavo zarolajte.

Dobit ćete 3 štrudle koje malo premažite uljem. 

Pecite na 190 oko 25 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar