09. 06. 2014.

Slani rolat sa makom



Za koru:
  • 6 belanaca,
  • 5 kas brasna,prstohvat soli
  • 1prasak za pecivo,
  • 4 kas. maka
  • 3 kas. ulja
Za fil:

  • 1 pavlaka,
  • 250gr.tanko rezane salame
  • ajvar
Priprema:

U odgovarajucoj posudi umutiti belanca i so u čvrst sneg.posebno pomešati brašno,prasak za pecivo i mak pa postepeno dodavati u sneg od belanaca mešajuci lagano varjačom.

Smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh i ispeci koru.

Pečenu koru uviti u vlaznu krpu i ostaviti da se ohladi.

Ohladjenu koru premazati ajvarom,poredjati kolutove salame i na kraju naneti pavlaku,pa uviti rolat.

Rolat uviti u foliju i staviti u frizider da se dobro stegne. 

***PRIJATNO****

Nema komentara:

Objavi komentar