09. 06. 2014.

Sendvić sa kuvanim jajima



Sastojci:
  • 5 kuvanih jaja - dobro ohladjenih!
  • 50 grama sitno seckane šunkarice,
  • dve velike kašike sitnog slanog sira, može i malo gušći mileram ili kajmak
  • malo seckane zelene paprike
  • sredinu iz kifle
Način pripreme:

Kifla je malo veća i deblja i nije sveža, jer mekana kifla bi se uvijala i raspadala prilikom punjenja.

Punjenej krećete sa mešavinom sira, šunkarice, paprike i hleba, a onda ubacujete kuvano jaje, pa opet fil. pa jaje i tako dok sve ne potrošite!

Ako ide malo teže, ne treba gurati fil i jaja kroz kiflu na silu, nego sa spoljne strane malo pritiskati kiflu da se jaja i fil lepo spoje i rasporede...

Umotala sam je zatim u foliju i ostavila u frižideru 3 puna sata!

Nakon toga, lako se seče rebrastim nožem, tek tada se malo posoli odgore i može da se jede!!!

Recept preuzet od Snežane Gavrančić.

Nema komentara:

Objavi komentar