05. 06. 2014.

Savijača sa jabukama, orasima i pšeničnom klicom


Potrebni sastojci:
  • 6 tankih kora za savijače
  • 5 velikih jabuka
  • 10 dag oraha
  • cca 8 dag pšeničnih klica
  • šaka suhih grožđica
  • vanilin šećer
  • 2 žličice cimeta u prahu
  • naribana korica neprskanog limuna
  • 3 velike žlice vrelog ulja pomiješanog s isto toliko vode
  • šećer u prahu za posipanje
Priprema:

Jabuke ogulite i naribajte.

Nemojte ih cijediti već u njih dodajte pržene pšenične klice koje će upiti sok od jabuka pa će savijača biti sočna. 

Umiješajte sitno sjeckane orahe (ne mljevene), dodajte cimet, vanilin šećer, suhe grožđice i naribanu limunovu koricu.

Stavite dvije kore (jednu na drugu) koje ste poprskali mješavinom vrućeg ulja i vode, a na zadnju, treću koru stavite polovinu nadjeva, smotajte u štrucu pa na isti način pripremite i drugu.

Savijaču stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite nekih 15 – 20 minuta dok ne porumeni. 

Čim je izvadite iz pećnice poprskajte mješavinom ulja i vode pa prekrijte pamučnom salvetom da omekša,

 Za pola sata kad se malo ohladila posupite šećerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar