06. 06. 2014.

Ruske kape





Potrebni sastojci za koru:
  • 200 gr.brasšna
  • 10 kasika šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 dcl kisele vode
  • 0,5dcl ulja
  • 2 pune kašike kakaa

Sastojci za fil:
  • 1/2l.sojinog(ili palminog mleka
  • 200gr.šećera
  • 2 vanil šećera
  • 3 kašike brašna
  • 3 kašike gustina
  • 250gr. margarina

Sastojci za glazuru:
  • 100gr.čokolade
  • 3 kašike ulja
  • kokos za valjanje
Postupak pripreme:

U činiju sipati sastojke za koru i sjediniti ih žicom za mućenje.

Pleh(38x26) obloziti papirom,sipati smjesu i staviti koru da se peče u prethodno zagrijanu rernu na 200C 15min.

Na isti način napraviti jos jednu koru(navedena kolicina je za jednu koru).

Kada se kore ohlade,modlom za krofne(ili casom) izvaditi 48 krugova.

Za fil staviti 4dcl.mlijeka da provri sa šećerom i vanil šećerom.

Sa ostatkom mlijeka(1dcl) izmutiti brašno i gustin,pa ih skuhati u vrijuće mlijeko.

Kad se fil ohladi sjediniti ga sa umućenim margarinom,pa filovati kape.

Na jedak krug staviti punu kašičicu fila,preklopiti sa drugim krugom,pa bočne strane premazati sa filom i uvaljati u kokos.

Ukupno cć vam ispasti 24 Ruske kape.

Za glazuru otopiti čokoladu sa uljem pa na svaku kapu sipati po kašičicu.

Ohladiti ih do služenja.

Nema komentara:

Objavi komentar