06. 06. 2014.

Ragu od Vargana - Vrganja



Za sve one koji vole šumske plodove.
Ne možete odoliti ovakvoj ljepoti .

Potrebni sastojci: ( za 2 osobe)

• 300 g friških vrganja
• 2 velika žlica senfa
• 200 g crvenog luka
• pola goveđe juhe(kocka)
• 2 velika žlica vrhnja
• putera  za dinstanje po potrebi
• 1 mala žlica sušenog mažurana
• 1 mala žlica sušenog ružmarina
• 1 mala žlica sušenog timijana
• 1 mala žlica sušenog estragona
• pola mala žlica svježe mljevenog papra
• 2 velika žlica sjeckanog svježeg peršuna

Priprema:

U avan ubacimo: mažuran, timijan, ružmarin i estragon te sve istučemo u fini prah, prosijemo kroz sito.

Nemate li mogučnoti za ovo, uzmite po pola male žlice praha od svakog začina.

U tavi rastopimo toliko margarina da pokrije dno, lagano ugrijavamo da margarin ne posmeđi.

Dodamo sito isjeckani luk i popržimo opet pazeći da puter  ne zagori, toliko dok luk nepostane zlato-smeđi.

Dodamo senf i sve na laganoj vatri prodinstamo, tako dugo dok osjećamo miris kiseline iz senfa.

Kada se senf prodinstao dodamo vrganje promješajte te dodajte zaćine.

Opet promješamo i prodinstamo (vrganjima kao i drugim gljivama ne treba puno), podlijemo govedskom juhom, kratko reduciramo tekućinu.

Umješajte vrhnje i samo kratko prodinstajte (1min), posolimo po okusu skroz na kraju. 

Ne solite gljive pre rano jer tada puste vodu i postanu mljackave.

Kad je jelo spremno za serviranje umješajte sjeckani peršun.

Jelo servirajte sa "tjesteninom.

Nema komentara:

Objavi komentar