10. 06. 2014.

Puslica torta



POTREBNI SASTOJCI:
  • 7 jajeta
  • 550 g. kristal šećera
  • 300 g. šećera u prahu
  • 300 g. plazma keksa - mlevenog
  • 300 g. margarina
  • 200 g. šlag kerema
PRIPREMA:

Odvojiti žumanca od belanaca. 

Belanca umutiti sa 550 g. kristal šećera, pred kraj mučenja dodati 1 kašiku limunovog soka i 1 kasiku zejtina. 

Razliti smesu u veliki pleh i sušiti 1 sat na temperaturi od 130 stepeni.

FIL:
  • I. 7 žumanceta umutiti sa 150 g. prah šećera.
  • II. 300 g. mlevene plazme potopiti u 20 g. kisele vode.
  • III 300 g. margarina umutiti sa 150 g. prah šećera. 
  • Sjedeiniti:III u I, pa sve zajedno u II.
  • Odozgo umuceni šlag.

Nema komentara:

Objavi komentar