26. 06. 2014.

Punjene tikvice sa mesom



Potrebni sastojci:
  • 2 tikvice
  • 1 glavica crnog luka
  • 350 g mlevenog mesa
  • 50 g pirinča
  • 250 ml paradjz sosa
  • 1 kašičica kumina
  • 2 kašičice mirođije
  • ½ kašičice bibera
  • so
  • 100 ml ulja

Priprema:

Tikvice oguliti, izrezati i izdubiti kašičicom sredinu sa semenkama. 

Na ulju propržiti luk da dobije zlatnu boju pa mu dodati meso, pirinač i začine i povremeno dodavati paradajz sos. 

Nastaviti dinstanje. Kad je pirinač skoro mekan, ovom smesom  puniti pripremljene tikvice pa i ih staviti u pouljenu tepsiju, prekriti alu-folijom i peći na 200°C oko 30 minuta.

Posluženje

Uz punjene tikvice dobro je da se posluži kisela pavlaka ili jogurt.

Nema komentara:

Objavi komentar